Landslaget

swesomm

Svenska sommelierlandslaget, eller Swesomm som vi brukar säga, består av finalisterna i årets SM samt kandidaterna till EM och VM.

Målet för Swesomm är att på ett organiserat sätt hjälpa våra mest framgångsrika tävlingssommelierer att bli så bra de någonsin kan bli. Landslagets coach är Sören Polonius tillsammans med co-trainer Maya Samuelsson. De håller i de praktiska övningarna för Swesomm där bl.a. tävlingsmomenten dekantering, vinrekommendation till meny och blindprovning övas. Det har också hållits masterclasses för laget med bl.a. Åke Nordgren i ämnet Sake och med Lars Torstensson om vitikultur och oenologi.

Medlemmar i Swesomm idag är:

• Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm. Svensk Mästare 2016 & 2017 samt kandidat till EM 2020 och VM 2019.
  • Ellen Franzén, Esperanto, Stockholm. Andrapristagare i SM 2017.
  • Tina Johansson, Vinkällan Dryckesutbildningar, Stockholm. Tredjepristagare i SM 2017.
SweSomm logo
Vår förträffliga logo är skapad av Oskar Glauser.