Tävling

Arvid Rosengren

Världens just nu bästa sommelier är svensk och heter Arvid Rosengren. Svensk mästare blev han redan 2010 och bäst i Europa 2013. Arvid jobbar i New York på Charlie Bird. Alla kan dock inte bli bäst i världen, men kan också försöka att bli bäst i Sverige, Norden och Europa. Första steget är att börja tävla. Svenska sommelierföreningen arrangerar SM varje år och det enda som behövs om du vill vara med och tävla är att du jobbar minst 50% med servering på svensk restaurang. I övrigt är tävlingen öppen för alla.

Däremot är måste man vara medlem i Svenska Sommelierföreningen för att representera Sverige i internationella mästerskap. Dessutom finns massor av andra tävlingar som arrangeras av olika företag både i Sverige och runt om i världen.

Gör man bra ifrån sig har man chans att få komma med i landslaget (kallat swesomm) som du kan läsa mer om du klickar här.