Medlemsträff! Söndag 26/5 kl.15.00 på Barsac i Göteborg

Är du intresserad av att vara med i sommelierföreningen? Vilka är dom andra medlemmarna och vad gör föreningen egentligen? Vad innebär det att tävla inom sommelleri? Hur gör man om man vill engagera sig i föreningen?

Tanken med medlemsträffen är att stärka gemenskapen med andra dryckesintresserade, knyta kontakter, prova vin – och såklart bara ha kul! Såväl gamla som nya, och blivande, medlemmar är välkomna!

Medlemsträffen är helt gratis, men anmäl dig gärna till erika.eriksson@skmat.se om du kommer.

Kvällen kommer bland annat att bjuda på följande:

• Vinprovning med tilltugg

• Blindprovningstävling: Ett vin skall definieras, och vinnaren får ett fint pris.

• Hämta ut medlemsförmånen, boken ”The Sommelier´s Atlas of Taste” av Rajat Parr.

• Få hjälp med att bli medlem och att träffa likasinnade som redan är medlemmar.

• Nätverka.

• Kort presentation av vad man kan ta del av i sommelierföreningen, anledningar till varför du själv ska vara medlem och vad man kan förvänta sig av medlemskapet. Plus också hur man går tillväga om man själv vill bidra med något.

• Kort presentation av hur det är att tävla inom sommelleri: Kl.15.30 berättar Emma Ziemann, erfaren tävlingssommelier, om sina erfarenheter som tävlingssommelier. Vilka tävlingar finns det, och vad kan man vänta sig för tävlingsmoment?

• Det finns under tillfället möjlighet att ta del av viner från Barsacs vinlista. Kolla närmare på den här: Barsacs Vinlista